Inkomstförsäkring

Det ska vara möjligt att leva på sin inkomst, även när man är arbetslös. A-kassan har ett inkomsttak som innebär att den ger ett otillräckligt skydd för de flesta. Med en inkomstförsäkring kan du få ersättning för lönedelar över a-kassans inkomsttak.

Läs mer om inkomsttaket i a-kassan.

Detta är en kortfattad beskrivning av hur en inkomstförsäkring i Bliwa kan vara utformad. För ytterligare information och begränsningar se förköpsinformationen för din organisations inkomstförsäkring.

Du som har en inkomstförsäkring

Har du idag en inkomstförsäkring via något av nedanstående fackförbund, kan du läsa mer om din försäkring genom att klicka på förbundets logga:

Ledarna     Säljarnas           Fackförbundet ST

              Vision     

         Finansförbundet

Tänk på

Försäkringen gäller till slutåldern, i de flesta fall 65 år.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt fackliga medlemskap. Vanligtvis kan du själv komplettera försäkringen med ytterligare skydd, så kallad tilläggsförsäkring.

För att ha möjlighet att få ersättning från inkomstförsäkringen måste du vara medlem i en a-kassa.

Ditt skydd

Ersättningen motsvarar mellanskillnaden mellan a-kassans ersättning och cirka 80 procent av din genomsnittliga inkomst så som den fastställs av a-kassan om du blir arbetslös. Du kan som mest få ersättning upp till taket i försäkringen.

Vanligtvis betalas ersättning ut i 100 – 150 dagar.

 

Pengar

Inkomstförsäkringen ser ut på flera olika sätt. Hur din inkomstförsäkring är utformad bestäms i gruppavtalet mellan Bliwa och din fackliga organisation.

Var den här informationen till hjälp för dig?