Du använder en webbläsare som inte stöder alla funktioner.

För att få en bättre användarupplevelse behöver du uppgradera till en modernare webbläsare, exempelvis senaste versionen av Chrome.


Just nu fungerar inte sökfunktionen på den här sidan. Vi arbetar med att lösa det så snart vi kan! Kontakta gärna vår kundservice om du har några frågor så hjälper vi dig.

Ny medlem i Finansförbundet

Här får du som är ny medlem i Finansförbundet information om din inkomstförsäkring i Bliwa. 

Finansförbundets inkomstförsäkring

I ditt medlemskap i Finansförbundet ingår en inkomstförsäkring (basförsäkring) som kan ge dig ersättning vid ­ofrivillig ­arbetslöshet i upp till 120 dagar. Med tilläggs­försäkringen förlängs ditt skydd i ytterligare 180 dagar, till ­sammanlagt 300 dagar. Du kan även försäkra en högre inkomst med tilläggsförsäkringen. 

FÖRSÄKRING

MAX ANTAL ERSÄTTNINGSDAGAR

HÖGSTA FÖRSÄKRADE MÅNADSINKOMST FÖRE SKATT

MÅNADSKOSTNAD

Basförsäkring 120 dagar 80 000 kronor/månad Ingår i medlemskapet
Tilläggsförsäkring upp till 80 000 kronor/månad 300 dagar 80 000 kronor/månad 104 KR
Tilläggsförsäkring upp till 100 000 kronor/månad 300 dagar 100 000 kronor/månad 227 KR
Tilläggsförsäkring upp till 120 000 kronor/månad 300 dagar 120 000 kronor/månad 470 KR


Det är viktigt att du läser ­förköps­informationen som ­be­­skriver försäkringens omfattning och de viktigaste be­gränsningarna. Du hittar förköpsinformationen under Blanketter och villkor.

Tilläggsförsäkring i tre månader utan kostnad

Från dagen du blev medlem i Finansförbundet omfattas du av den frivilliga tilläggsförsäkringen som försäkrar en månadsinkomst före skatt upp till 80 000 kronor/månad. Tilläggsförsäkringen är kostnadsfri från dagen du blev medlem och i ytterligare tre månader räknat från den månad då du fick information hemskickad om att du omfattas av en tilläggsförsäkring.

Vill du behålla försäkringarna behöver du bara betala avin

Vill du fortsätta att vara försäkrad när tre månader har gått betalar du den första avin. Därefter kan du välja att betala dina försäkringar hos oss genom autogiro, e-faktura eller avi. Du kan anmäla dig till autogiro redan nu, enklast genom att logga in på Mina sidor. 

Är du rätt försäkrad?

Har du en månadsinkomst över 80 000 kronor kan du höja din nivå i tilläggsförsäkringen. Även den nya nivån är kostnads­fri i tre månader från den månad då du fick det här brevet. 

Om du vill tacka nej

Om du inte vill ha tilläggsförsäkringen kan du tacka nej ­senast tre månader från den månad då du fick information hemskickad om att du omfattas av en tilläggsförsäkring. Det gör du exempelvis genom att:

  • Ringa Bliwas kundservice, telefon 08-696 22 80
  • Mejla kundservice, kund@bliwa.se

Du kan säga upp tilläggsförsäkringen när du vill och den ­slutar då omedelbart att gälla. Du kan också låta bli att ­betala när du får inbetalnings­avin hem i brevlådan, så ­kommer ­försäkringen att sluta gälla.

Tillhör du någon av dessa grupper bör du tacka nej:

Du kan inte få ersättning från tilläggsförsäkringen om du:

  • inte är medlem i en a-kassa
  • är uppsagd
  • gör anspråk på arbetslöshetsersättning
  • gör anspråk på aktivitetsstöd
  • inte är stadigvarande bosatt i Sverige.

Tillhör du någon av ovanstående grupper vill vi därför uppmana dig att tacka nej till tilläggsförsäkringen. När du åter är i arbete kan du ansöka om tilläggs­försäkringen på
Mina sidor.