Ditt medlemskap i Ledarna

Som medlem i Ledarna har du tillgång till inkomstförsäkring och medlemsförsäkringar.

När du blev medlem fick du en obligatorisk inkomstförsäkring (bas) samt ett erbjudande om medlemsförsäkringar som du kunde välja att behålla eller inte. 

Oavsett dina val kan det vara bra att se över ditt försäkringsskydd ibland, särskilt om din livssituation ändras. Kanske har du blivit sambo, fått barn, uppnått slutåldern eller är på väg att lämna gruppen. I så fall kan du även behöva göra förändringar i dina försäkringar. Det gör du enklast via Mina sidor. Här kan du även vid behov anmäla en skada och följa ditt ärende.

Om du har frågor kring ditt försäkringsskydd är du välkommen att höra av dig! Kontakta oss via ledarna@bliwa.se eller 08 – 696 22 70. 

Inkomstförsäkring Ledarna

Ledarna har en inkomstförsäkring som kan hjälpa dig att minska gapet mellan ersättningen från a-kassan och din lön. Försäkringen är uppdelad i tre delar: 

  • Basförsäkringen ingår i medlemskapet i Ledarna. Den försäkrar en månadsinkomst upp till 80 000 kronor, om du blir ofrivilligt arbetslös, i som längst 150 dagar. Läs mer om Basförsäkringen 
  • Tilläggsförsäkring - tid försäkrar ytterligare 100 dagar, när Basförsäkringens dagar är slut.
  • Tilläggsförsäkring - inkomst försäkrar inkomster upp till 120 000 kronor.

Läs mer om Tilläggsförsäkringarna för längre tid och högre inkomst.

Tilläggsförsäkringarna ansöker du om själv via Mina sidor

Skydd vid arbetslöshet

Vilket försäkringsskydd behöver du?

Genom Ledarnas medlemsförsäkringar kan du få det försäkringsskydd du och din familj behöver. Behovet kan variera beroende av livssituation och ekonomiska förutsättningar.

Vilket skydd behöver du?

Vanliga frågor om försäkringarna som medlem i Ledarna

Här har vi samlat några av våra vanligaste frågor vi får till oss. Du kan alltid kontakta kundtjänst om du har en specifik fråga.

Vanliga frågor Vanliga frågor inkomstförsäkring