Vid arbetslöshet

Vad händer om jag som medlem i Ledarna blir arbetslös?

Inkomstförsäkring Ledarna

Ledarna har en inkomstförsäkring som kan ge dig upp till 80 procent av lönen de första 150- 250 ersättningsdagarna. Försäkringen hjälper dig att minska gapet mellan ersättningen från a-kassan och din lön. Försäkringen är uppdelad i tre delar: 

  • Basförsäkringen ingår i medlemskapet i Ledarna. Den försäkrar en månadsinkomst upp till 80 000 kronor, om du blir ofrivilligt arbetslös, i som längst 150 dagar. Läs mer om Basförsäkringen 
  • Tilläggsförsäkring - tid försäkrar ytterligare 100 dagar, när Basförsäkringens dagar är slut.
  • Tilläggsförsäkring - inkomst försäkrar inkomster upp till 120 000 kronor.

Läs mer om Tilläggsförsäkringarna för längre tid och högre inkomst.

Tilläggsförsäkringarna ansöker du om själv via Mina sidor

Inkomstförsäkring Ledarna

Vilken ersättning får jag?

Vi har tagit fram en räknesnurra som visar hur mycket ersättning du kan få från a-kassan, basförsäkringen och tilläggsförsäkringarna om du blir arbetslös.

Hur mycket kan jag få?

Vanliga frågor inkomstförsäkring

Vad är en inkomstförsäkring? Vad händer om jag byter inkomstintervall? Jag är med i A-kassan, men har bara rätt till grundbelopp, vad gäller för mig? Vi har samlat de vanligaste frågorna vi får om inkomstförsäkringen i Vanliga frågor inkomstförsäkring. 

Vanliga frågor Inkomstförsäkring Ledarna

Vad gäller för dig?

Beroende på var du befinner dig i ditt medlemskap kan du ha olika behov av information. Som ny medlem kanske du har frågor om ditt instegserbjudande och vilka försäkringar just du behöver. Som befintlig medlem kanske du har frågor kring förändringar i ditt försäkringsbehov, kanske du blivit sambo, fått barn, uppnått slutåldern eller är på väg att lämna gruppen. 

Vad gäller för dig?