Du använder en webbläsare som inte stöder alla funktioner.

För att få en bättre användarupplevelse behöver du uppgradera till en modernare webbläsare, exempelvis senaste versionen av Chrome.


Välkommen som ny ung medlem!

Som ny ung medlem i Unionen ansluts du till ett startpaket med fem försäkringar. Ett paket speciellt för dig som är upp till 30 år, som vi på Bliwa tagit fram tillsammans med Unionen. Det är kostnadsfritt och ger dig skydd i tre månader – en trygg start på ditt medlemskap.

Logga in och se dina nya försäkringar

Fem försäkringar i tre månader

Startpaketet innehåller livsförsäkring, olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring, diagnosförsäkring och sjukkapitalförsäkring. Försäkringarna är kostnadsfria i tre månader. Försäkringsbelopp och månadskostnad ser du i tabellen nedan. Vill du sedan fortsätta med paketet, kostar det 52 kronor i månaden.

Fortsätt vara försäkrad

Vill fortsätta vara försäkrad efter de tre kostnadsfria månaderna? Då betalar du den första fakturan du får av oss. Det är allt. Om du vill ha koll på framtida inbetalningar, anmäl gärna autogiro på Mina sidor.

Ingen hälsodeklaration

För att omfattas av försäkringarna i paketet behöver du vara fullt arbetsför. Det vill säga kunna jobba som vanligt och inte vara sjukskriven. Du behöver alltså inte skicka in någon hälsodeklaration. Det är annars ett krav när du ska teckna olika personförsäkringar. Olycksfallsförsäkringen gäller även om du inte är fullt arbetsför. 

Undrar du vad fullt arbetsför betyder? Vi förklarar här.

Välj försäkringar du verkligen behöver

Ditt behov av trygghet beror på var i livet du befinner dig. Kanske vill du medförsäkra en partner, skaffa en vårdförsäkring eller ta bort någon försäkring. Försäkringarna som du lägger till är – under dina tre första månader som ny medlem – även de gratis*. Inte så dumt. Logga in på Mina sidor eller slå oss en signal på 08 - 670 11 00.

*gäller inte Vårdförsäkring Premium eller Vårdförsäkring Premium Extra.

Detta ingår i ditt startpaket

FÖRSÄKRING MAXERSÄTTNING
FÖRSÄKRINGSBELOPP
MÅNADSKOSTNAD
Olycksfallsförsäkring 952 000 KR (20 PBB)  
Sjukförsäkring 1 600 KR/MÅN  
Diagnosförsäkring 47 600 KR (1 PBB)  
Sjukkapital 714 000 KR (15 PBB)  
Livförsäkring 476 000 KR (10 PBB)  
    PAKETPRIS: 52 KR 


Ersättningen är skattefri. Undrar du vad försäkringsbelopp och prisbasbelopp (PBB) betyder? Vi förklarar här.

Kort om startpaketets försäkringar

Olycksfallsförsäkring 
Ger ersättning för kostnader som uppstår om du råkar ut för en olycka. Också stor hjälp om olyckan gör att du inte längre kan fungera eller arbeta som vanligt. 

Sjukförsäkring 
Sjukförsäkringen kompletterar ersättning du får från Försäkringskassan och eventuell kollektivavtalad försäkring. Den hjälper till att minska inkomstbortfallet om du blir långtidssjukskriven. 

Livförsäkring 
Hur går det för dina nära om du dör? Livförsäkringen kan ge ekonomisk trygghet under en svår period. Ersättningen betalas ut som ett engångsbelopp. 

Diagnosförsäkring 
Om du drabbas av allvarlig sjukdom – som hjärtinfarkt, stroke eller cancer – kan diagnosförsäkringen ge omedelbar ekonomisk hjälp. Ersättningen betalas ut som ett engångsbelopp. 

Sjukkapitalförsäkring 
Om du blir långtidssjukskriven och din förmåga att arbeta sjunker, då minskar din inkomst. Sjukkapitalförsäkringen ger ett ekonomiskt tillskott. Ersättningen betalas ut som ett engångsbelopp. 

Läs mer om försäkringarna

Håll koll – fyra punkter om Startpaket Ung

1. Paketet gäller tills du fyller 31

Du kan som längst ha kvar Startpaket Ung till och med den månad då du fyller 31 år. När du har fyllt 31 upphör det rabatterade paketpriset, men du har fortfarande kvar de fem försäkringarna till ordinarie pris.

2. Ordinarie pris om du bryter upp paketet

Startpaket Ung är ett försäkringspaket med fast innehåll. Vill du ta bort någon av de ingående fem försäkringarna eller höja försäkringsbelopp så går det givetvis bra men då betalar du ordinarie pris för dina försäkringar.

3. Du kan inte dubblera en försäkring

Tänk också på att du inte kan ha två försäkringar av samma sort. Vill du ha Startpaket Ung kan du alltså inte samtidigt lägga till någon av de ingående fem försäkringarna utöver paketet, däremot kan du lägga till försäkringar som inte ingår i paketet, som till exempel vårdsförsäkringen.

4. Medförsäkrad kan inte teckna hela paketet

Du kan inte teckna Startpaket Ung för din partner men det går bra att teckna försäkringar för din partner separat.

Sluta vara försäkrad

  • Vill du tacka nej till paketet redan under de tre kostnadsfria månaderna? Då kan du göra det när som helst.
  • Om du låter bli att betalar den första fakturan slutar försäkringarna att gälla.
  • Fortsätter du att vara försäkrad, men vill så småningom säga upp försäkringarna? Det kan du göra när som helst. Hör av dig till vår kundservice på telefon 08­ - 670 11 00 eller mejla till unionen@bliwa.se.