Du använder en webbläsare som inte stöder alla funktioner.

För att få en bättre användarupplevelse behöver du uppgradera till en modernare webbläsare, exempelvis senaste versionen av Chrome.


Just nu fungerar inte sökfunktionen på den här sidan. Vi arbetar med att lösa det så snart vi kan! Kontakta gärna vår kundservice om du har några frågor så hjälper vi dig.

Välkommen som ny medlem!

Som ny medlem i Unionen ansluts du till ett startpaket med fem försäkringar. Ett paket som vi på Bliwa tagit fram tillsammans med Unionen.

Under dina tre första månader får du ett kostnadsfritt skydd – en bra start på ditt medlemskap. Om du är upp till 30 år försäkras du genom Startpaket UngDet kan du läsa mer om här. 

Logga in och se dina nya försäkringar

Fem försäkringar gratis i tre månader

Startpaketet innehåller livförsäkring, olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring, diagnosförsäkring och sjukkapitalförsäkring. Försäkringarna är kostnadsfria i tre månader. Försäkringsbelopp och månadskostnad ser du i tabellen nedan.

Ingen hälsodeklaration

För att omfattas av försäkringarna i startpaketet behöver du vara fullt arbetsför. Det vill säga kunna jobba som vanligt och inte vara sjukskriven. Du behöver alltså inte skicka in någon hälsodeklaration. Det är annars ett krav när du ska teckna olika personförsäkringar. Olycksfallsförsäkringen gäller även om du inte är fullt arbetsför. 

Undrar du vad fullt arbetsför betyder? Vi förklarar här.

Fortsätt vara försäkrad

Vill fortsätta vara försäkrad efter de tre kostnadsfria månaderna? Då betalar du den första fakturan du får av oss. Det är allt. Om du vill ha koll på framtida inbetalningar, anmäl gärna autogiro på Mina sidor. 

Välj försäkringar du verkligen behöver

Ditt behov av trygghet beror på var i livet du befinner dig. Kanske vill du medförsäkra en partner, skaffa en barnförsäkring eller ta bort någon försäkring? Logga in på Mina sidor eller slå oss en signal på 08 - 670 11 00.

Uppgradera ditt kostnadsfria skydd

Under dina första tre månader som ny medlem, gratisperioden, kan du höja sjukförsäkringen till 2 300 kr per månad och livförsäkringen till 15 prisbasbelopp. För att kunna göra detta behöver du vara fullt arbetsför. Erbjudandet omfattar endast dig som är gruppmedlem (medlem i Unionen), inte medförsäkrad partner.

FÖRSÄKRING FÖRSÄKRINGSBELOPP MÅNADSKOSTNAD (efter dina tre första månader)
    18-35 ÅR 36-55 ÅR 56-69 ÅR*
Livförsäkring 483 000 KR 33 KR 48 KR 105 KR
Olycksfallsförsäkring 966 000 KR 33 KR 33 KR 33 KR
Sjukförsäkring 1 600 KR/MÅN 13 KR 23 KR 36 KR
Diagnosförsäkring 48 300 KR 12 KR 18 KR 36 KR
Sjukkapital 724 500 KR 14 KR 21 KR 26 KR

*Försäkringen Sjukkapital gäller som längst till och med den månad du fyller 65 år. Ingår inte i grundskyddet om du fyllt 65 år när du blir medlem. 

Övriga försäkringar gäller så länge som du är medlem men som längst till och med den månad du fyller 67 år. Om du fortfarande är yrkesaktiv medlem efter 67 år kan försäkringen gälla som längst tills du fyller 70 år.

Kort om startpaketets fem försäkringar

Olycksfallsförsäkring 
Ger ersättning för kostnader som uppstår om du råkar ut för en olycka. Också stor hjälp om olyckan gör att du inte längre kan fungera eller arbeta som vanligt.

Sjukförsäkring 
Sjukförsäkringen kompletterar ersättning du får från Försäkringskassan och eventuell kollektivavtalad försäkring. Den hjälper till att minska inkomstbortfallet om du blir långtidssjukskriven. 

Livförsäkring 
Hur går det för dina nära om du dör? Livförsäkringen kan ge ekonomisk trygghet under en svår period. Ersättningen betalas ut som ett engångsbelopp. 

Diagnosförsäkring 
Om du drabbas av allvarlig sjukdom – som hjärtinfarkt, stroke eller cancer – kan diagnosförsäkringen ge omedelbar ekonomisk hjälp. Ersättningen betalas ut som ett engångsbelopp.   

Sjukkapitalförsäkring 
Om du blir långtidssjukskriven och din förmåga att arbeta sjunker, då minskar din inkomst. Sjukkapitalförsäkringen ger ett ekonomiskt tillskott. Ersättningen betalas ut som ett engångsbelopp. 

Läs mer om försäkringarna

Sluta vara försäkrad

  • Vill du tacka nej till paketet redan under de tre kostnadsfria månaderna? Då kan du göra det när som helst.
  • Om du låter bli att betalar den första fakturan slutar försäkringarna att gälla.
  • Fortsätter du att vara försäkrad, men vill så småningom säga upp försäkringarna? Det kan du göra när som helst. Hör av dig till vår kundservice på telefon 08­ - 670 11 00 eller mejla till unionen@bliwa.se.

Om du inte är fullt arbetsför - hör av dig!

Om du inte var fullt arbetsför när du blev medlem i Unionen, kan ditt försäkringsskydd vara begränsat. För att slippa betala för försäkringar som du inte kan få ersättning från måste du meddela oss det innan din tredje medlemsmånad är slut.

Undrar du vad fullt arbetsför betyder? Vi förklarar här.