Du använder en webbläsare som inte stöder alla funktioner.

För att få en bättre användarupplevelse behöver du uppgradera till en modernare webbläsare, exempelvis senaste versionen av Chrome.


Personförsäkringar – extra viktigt för dig som egenföretagare

Som egenföretagare behöver du själv se till att du är rätt försäkrad. För dig som är medlem i Unionen kan vi erbjuda förmånliga personförsäkringar. Försäkringar som ger en extra trygghet till både dig och din familj. Oavsett hur din livssituation ser ut.

Vi har försäkringar som kan vara bra att ha om du råkar ut för en olycka, blir sjuk, behöver sjukvård i form av specialistvård med mera. Dessutom erbjuder vi försäkringar som kan ge dina anhöriga extra trygghet vid dödsfall. Du kan ansöka om försäkring inte bara för dig själv utan även för make, maka eller sambo och barnförsäkring för dina barn. 

Medlemsförsäkringar 

Är du ny medlem Unionen?

Som ny medlem i Unionen får du automatiskt ett grundskydd under dina tre första månader som medlem under förutsättning att du är fullt arbetsför. Grundskyddet består av 5 försäkringar – livförsäkring, olycksfallsförsäkring, sjukkapital, sjukförsäkring och diagnosförsäkring. 

Ny medlem

Vårdförsäkring - snabbare tillbaka

För dig som är egenföretagare kan en vårdförsäkring vara extra betydelsefull. All sjukfrånvaro kan innebära förlorad inkomst. Det handlar förstås inte enbart om att kunna vara på plats när exempelvis dina kunder önskar det. Att vänta på behandling är ofta ett orosmoment som tar fokus från det du egentligen vill lägga din energi på.

Det vi på Bliwa ser som den största fördelen med en vårdförsäkring är vägledning till rätt specialist i varje enskilt fall. Vår sjukvårdsplanering garanterar även snabb kontakt med vårdgivare. Vårdsförsäkringen öppnar helt enkelt en dörr till rätt vård så du kan komma tillbaka snabbare.     

Rätt vård behöver inte innebära ett traditionellt läkarbesök utan det kan också röra sig om e-vård. Vi har flera samarbetspartners som erbjuder e-vård: fysioterapeuter, ortopeder ryggspecialister, dietister, psykologer med mera.   

Försäkringen finns i tre nivåer – Bas, Premium och Premium Extra. Du väljer själv vilken nivå som passar dig bäst.

Vårdförsäkring

Startpaket Ung – för dig som är under 31 år

Startpaket Ung ger dig som är under 31 år ett bra grundskydd till ett extra förmånligt pris. Paketet innehåller fem försäkringar som ger ekonomisk ersättning vid olycksfall, sjukdom och dödsfall.

Startpaket Ung

Betala via autogiro

Med autogiro betalar du dina försäkringar enkelt och smidigt varje månad. Om du inte betalar via autogiro idag anmäler du dig genom att logga in med BankID på Mina sidor.  

Betalar du via avi eller e-faktura får du dessa tre gånger om året. Du betalar då för fyra månader åt gången.   

Mina sidor

Mer information om Bliwas försäkringar

Har du några frågor eller vill ha mer information är du välkommen att kontakta oss via mejl unionen@bliwa.se eller via telefon 08 – 670 11 00.

Du hittar även svar på de vanligaste frågorna under Vanliga frågor och svar. 

Vanliga frågor och svar

Frågor om ditt medlemskap i Unionen

Har du frågor som rör ditt medlemskap i Unionen så kontaktar du Unionen.

Kontaktuppgifter Unionen