Du använder en webbläsare som inte stöder alla funktioner.

För att få en bättre användarupplevelse behöver du uppgradera till en modernare webbläsare, exempelvis senaste versionen av Chrome.


Vilket skydd behöver du?

Unionens medlemsförsäkringar i Bliwa ger dig och din familj ekonomisk trygghet vid olycksfall, sjukdom, eller dödsfall. Kort sagt – vi ger dig trygghet att leva livet. Nedan hittar du tips och råd som gör det lättare för dig att förstå vilket skydd du behöver för att vara bra försäkrad.

Maxa kollen – tre försäkringar som är viktiga att ha koll på 

Har du dålig koll på vilka försäkringar du kanske borde ha? Lugn, du är långt ifrån ensam. Vi tipsar om hur du ska tänka när du ser över dina försäkringar. 

Läs hela artikeln här

Prylarna är försäkrade – men hur försäkrad är du? 

I Sverige är vi duktiga på att försäkra saker och djur, men ofta har vi dålig koll på hur vi själva är försäkrade. Ibland finns en övertro på vad samhället och våra egna försäkringar täcker. Andra gånger kan en person ha flera försäkringar som täcker samma sak. 

Läs hela artikeln här

Singel eller gift – så påverkar det livförsäkringen 

Din familjesituation är avgörande för om du behöver en livförsäkring. En singel utan barn har helt andra behov än en förälder som bor tillsammans med en ny partner. Vi guidar till försäkringarna som ger trygghet till dina nära och kära och hur du ser till att den du vill får ersättning om du skulle gå bort. 

Läs hela artikeln här

Därför ökar sjukskrivningarna bland tjänstemän 

Sjukfallen bland tjänstemän på den privata arbetsmarknaden befinner sig på rekordnivåer. Främst är det kvinnor som tvingas till sjukskrivning och den vanligaste orsaken är psykisk ohälsa. Vi tog ett snack med en arbetsmiljöexpert på Unionen för att reda ut varför. 

Läs hela artikeln här

Mer bra tips och råd?

Det hittar du här

Vid olycksfall

Med en olycksfallsförsäkring kan du få ersättning för kostnader du får om du råkar ut för ett olycksfall. Du kan också få invaliditetsersättning om du skulle få bestående besvär som gör att du inte kan arbeta eller fungera som tidigare.  

Om jag råkar ut för en olycka

Vid sjukdom

En längre tids sjukdom som gör att du inte kan arbeta som tidigare kan vara ekonomiskt påfrestande för dig och din familj. Vi har flera olika försäkringar som kan komplettera ersättningen du får från Försäkringskassan och förstärka din ekonomi om du blir sjuk.

Om jag blir sjuk 

Vid behov av sjukvård

Med en vårdförsäkring kan du få planerad specialistvård. Vi hjälper dig att boka tid hos just den läkare, sjukgymnast eller psykolog som är bäst lämpad för att hjälpa dig med ditt problem. Vid akuta besvär ska du istället vända dig till akutmottagningen på ett sjukhus och vid enklare besvär, som inte kräver specialistvård, kan du kontakta din vårdcentral eller digital vårdgivare.

Om jag behöver vård

Vid dödsfall

Om du skulle avlida kan familjen även drabbas ekonomiskt. En livförsäkring kan ge dina närstående ekonomisk trygghet under en svår period.

Vid dösfall

Vid graviditet och för dina barn

Redan från vecka 10 i graviditeten kan du teckna Unionens barnförsäkring som då gäller som en gravidförsäkring. När barnet föds övergår gravidförsäkringen automatiskt till en barnförsäkring som ger dina barn ett ekonomiskt skydd, dygnet runt, både vid sjukdom och olycksfall. 

För dina barn

Vad gäller för dig?

Beroende av var du befinner dig i livet och i ditt yrkesval har du olika behov av trygghet och skydd ifall något oförutsett inträffar. Som ny medlem har du kanske frågor om det grundskydd som erbjuds och vilka försäkringar som just du behöver. Har du varit medlem en längre tid och redan har försäkringar kan det vara dags att se över behovet. Du kanske blivit sambo, fått barn eller närmar dig pensionen. Oavsett var du befinner dig i livet är det viktigt att du gör ett medvetet val.

Vad gäller för dig?

Mer information om Bliwas försäkringar

Har du några frågor eller vill ha mer information är du välkommen att kontakta oss via mejl unionen@bliwa.se eller via telefon 08 – 670 11 00.

Du hittar även svar på de vanligaste frågorna under Vanliga frågor och svar. 

Vanliga frågor och svar