Du använder en webbläsare som inte stöder alla funktioner.

För att få en bättre användarupplevelse behöver du uppgradera till en modernare webbläsare, exempelvis senaste versionen av Chrome.


Vid olycksfall

Vad händer om jag råkar ut för en olycka?

Olycksfallsförsäkring Unionen

Olycksfallsförsäkringen kan ge dig ekonomisk ersättning om du råkar ut för en olycksfallsskada som medför kostnader eller som leder till invaliditet. Vissa skador/kostnader har ett maximalt ersättningsbelopp. En förutsättning för ersättning är att skadan är så allvarlig att läkarbehandling krävts.

Ett olycksfall defineras som en yttre händelse som den försäkrade drabbats av plötsligt och oförutsett. Händelsen ska ha medfört att man ofrivilligt drabbats av en kroppsskada. En förutsättning för rätt till ersättning är även att skadan är så allvarlig att behandling inom sjukvården krävts.

Man kan ansöka om olika nivåer för försäkringsbeloppet och ersättningen är skattefri.

Som medlem i Unionen har du möjlighet att teckna en Olycksfallsförsäkring oberoende av om du är yrkesverksam, egenföretagare, student eller pensionär (senior). Läs vidare om respektive försäkring för mer information om teckningsregler med mera. 

Olycksfallsförsäkring Yrkesverksam Olycksfallsförsäkring Student Olycksfallsförsäkring Senior

Vad gäller för dig?

Beroende av var du befinner dig i livet och i ditt yrkesval har du olika behov av trygghet och skydd ifall något oförutsett inträffar. Som ny medlem har du kanske frågor om det grundskydd som erbjuds och vilka försäkringar som just du behöver. Har du varit medlem en längre tid och redan har försäkringar kan det vara dags att se över behovet. Du kanske blivit sambo, fått barn eller närmar dig pensionen. Oavsett var du befinner dig i livet är det viktigt att du gör ett medvetet val.

Vad gäller för dig?

Vilket försäkringsskydd behöver du?

Genom Unionens medlemsförsäkringar kan du få det försäkringsskydd du och din familj behöver. Behovet kan variera beroende av livssituation och ekonomiska förutsättningar.

Vilket skydd behöver du?

Mer information om Bliwas försäkringar

Har du några frågor eller vill ha mer information är du välkommen att kontakta oss via mejl unionen@bliwa.se eller via telefon 08 – 670 11 00.

Du hittar även svar på de vanligaste frågorna under Vanliga frågor och svar. 

Vanliga frågor och svar