Gå till innehållet
För dig som är medlem i Unionen

Vårdförsäkring för egenföretagare

När du behöver snabb specialistvård för att undvika avbrott i din verksamhet. Eller vill ha hjälp att hitta rätt vård. Med en vårdförsäkring blir det enkelt.

  • Specialistvård inom sju dagar

  • Hjälp med rådgivning och tidsbokning

  • Operation inom 14 dagar

Vi förbättrar vårdförsäkringen

Nu sänker vi tiden du behöver ha varit besvärsfri till 12 månader för att kunna söka hjälpa via vårdförsäkringen. Tidigare gällde att du behövt vara utan symptom i 24 månader. Förändringen gäller från 1 januari 2024.

Förändringen gäller för skador du söker hjälp för från januari 2024. Det kan också vara en äldre skada som du tidigare fått hanterad i vårdförsäkringen, men du sedan dess varit symptomfri från i minst 12 månader. Om det senare är fallet behöver du ha en ny remiss, alternativt betala en ny självrisk om du har Vårdförsäkring Premium. Det beror på att skadan räknas som ett nytt försäkringsfall hos oss.

Rätt specialistvård snabbt - extra viktigt för dig som driver eget

För dig som är egenföretagare kan en vårdförsäkring vara extra betydelsefull. All sjukfrånvaro kan innebära förlorad inkomst. Det handlar förstås inte enbart om att kunna vara på plats när exempelvis dina kunder önskar det. Att vänta på behandling är ofta ett orosmoment som tar fokus från det du egentligen vill lägga din energi på.

Just nu är trycket på sjukvården stort. Och om du blir sjuk, kan det vara knepigt att hitta fram till rätt vårdgivare. De kan också vara svårt att boka tid och få vård snabbt. 

Vårdförsäkringen är ett bra komplement till samhällets skydd. Du får hjälp med rådgivning och tidsbokning, och kan snabbt få vård av rätt specialist. Den förenklar processen om du blir sjuk.

För dig som tecknade en vårdförsäkring senast 30 september 2022

Sedan den 1 oktober 2022 kan vårdförsäkringen endast tecknas av egenföretagarmedlemmar. Om du är yrkesverksam medlem som tecknade en vårdförsäkring senast 30 september 2022 så fungerar den precis som vanligt. Den gäller med samma villkor och priser som vårdförsäkringen för egenföretagare. Du kan läsa mer om dina försäkringar på Mina sidor. 

Så mycket kostar försäkringen

Försäkring Remiss/självrisk Månadskostnad      
    -35 år 36-50 år 51-64 år 65-69 år
Bas Remiss 97 kr 119 kr 184 kr 230 kr
Premium Välj remiss eller självrisk 162 kr 248 kr 437 kr 788 kr

Remiss
Du måste först få en remiss från primärvården eller företagshälsovården för att kunna använda försäkringen.

Självrisk 
Självrisken är 750 ­kronor vid varje ny skada/sjukdom som du blir behandlad för via vårdförsäkringen. Du ­betalar bara en gång per skada/sjukdom, oavsett ­antalet behandlingar.

Har du Premium kan du välja remiss eller självrisk
Du väljer själv om du vill använda dig av remiss eller betala självrisk i varje ny skada. Observera att du inte i efterhand kan välja remiss om du redan betalat för en sjukdom/skada.

Du som har vårdförsäkring

Boka tid och få rådgivning

Kontakta vårdplaneringen för att få rådgivning, boka vård eller anmäl ett ärende.

Unionens medlemsförsäkringar

Teckna försäkringen

På Mina sidor kan du teckna de försäkringar du har tillgång till via ditt medlemskap i Unionen. Vill du läsa mer om försäkringarna så hittar du förköpsinformation och villkor här.