• Här är sommarens vanligaste skador

  Sommaren är inte bara glass i solen och härliga kvällsbad. Den gör avtryck i skadestatistiken också. Brutna handleder, sårskador och skador på tänderna är några av våra vanligaste sommarskador. – Vi spenderar mer tid utomhus på sommaren. Det gör att vissa skador är vanligare under sommarmånaderna, precis som andra skador är vanligare på vintern, säger Karin Westman, affärsspecialist på Bliwa.

 • Fyra smarta tips till dig som ska gifta dig

  Sommaren är här och bröllopssäsongen pågår för fullt. Snart delar du och din partner livet - och ekonomin. Därför är det viktigt att se över den gemensamma tryggheten tillsammans.

 • Barnförsäkring – är det verkligen så viktigt?

  Som barnfamilj får man en hel del stöd från samhället. Bland annat i form av barnbidrag, fri sjukvård och gratis medicin. Man skulle kunna anta att långtidssjuka och olycksdrabbade barn också har ett bra stöd av samhället. Men hjälpen är ganska begränsad. Som förälder gör man klokt i att komplettera med en bra barnförsäkring, menar Malin West, kundansvarig på Bliwa.

 • Maxa kollen på dina försäkringar

  Har du dålig koll på vilka försäkringar du kanske borde ha? Lugn, du är långt ifrån ensam. Malin West, kundansvarig på Bliwa, tipsar om hur du ska tänka när du ser över dina försäkringar.

 • Bättre skydd när du köper försäkring

  Den 1 oktober 2018 började en ny lag om försäkringsdistribution, IDD, att gälla. Den ger kunden ett starkare skydd genom att ställa högre krav på företagen som säljer försäkring.

 • Bliwas årsredovisning 2017 - Ett hållbart försäkringsbolag

  För det flesta innebär hållbarhet ett miljöengagemang. Men för oss handlar hållbarhet också om att under en lång tid framöver kunna leva upp till våra löften till försäkringstagarna.

 • Förmånsvärdet på vårdförsäkringen fastställt till 60 procent

  I maj 2018 beslutade riksdagen att slopa skattefriheten för arbetsgivarbetald vårdförsäkring från 1 juli 2018. Skatteverket har tydliggjort att den skattepliktiga förmånen av en vårdförsäkring sätts till 60 procent.

 • Unionen väljer Bliwa för sina 640 000 medlemmar

  Från 1 januari 2018 blir Bliwa ny försäkringsgivare för Unionens medlemsförsäkringar. Avtalet är det största som tecknats på den svenska marknaden för gruppförsäkring, med en premietillväxt för Bliwa på cirka 300 miljoner kronor.