Sverige är ett av världens mest avreglerade länder. Med avregleringar kommer valfrihet - men förstår vi vad vi har att välja på? Många branscher utgår från sig själva och sina egna begrepp när de kommunicerar med oss medborgare. Vi medborgare fattar viktiga ekonomiska beslut på underlag vi knappt förstår. Det handlar om finstilta villkor och komplicerad information kring viktiga vardagliga frågor som berör praktiskt taget alla människor: Vill du ha ett elavtal med enkeltariff eller tidstariff? Vad betyder "schablonskatt för direktsparande i fonder"? Vad menas egentligen med "försäkringsbelopp" eller "ekonomisk invaliditet"? Hur många megabytes surfhastighet behöver du egentligen?

Bristen på begriplighet hos aktörer som banker och försäkringsbolag är ytterst en demokratifråga och är du inte insatt så riskerar du att bli utsatt.

Under seminariet diskuteras problemet med att banker och försäkringsbolag lovar trygghet men i praktiken snarare skapar osäkerhet och ångest. Vid seminariet presenteras även helt nya siffror från Begriplighetsindex, en mätning som jämför begripligheten i kommunikation mellan olika branscher. Bliwas expert finns på plats efteråt för frågor och diskussion.

Vi bjuder på fika. Varmt välkommen!

Läs mer om Bliwas begriplighetsarbete
Har du frågor kring arrangemanget, kontakta matilda.widell@bliwa.se

Arrangör: Bliwa i samarbete med tidningen Finansliv
Dag: Onsdag 1/7 2015
Tid: 14:00 - 15:00
Plats: TCO-parken, Strandgatan 1

Medverkande:
Patrik Hadenius, chefredaktör, Språktidningen
Johan Gunnarson, vice vd, Bliwa
Ingela Gabrielsson, privatekonom Nordea
Carola Määttä, Försäkringskassan
Unn Edberg, moderator chefredaktör Finansliv

PanelenBliwasochFinanslivsseminariumiAlmedalen2015