Röd till grön är en metod för att förebygga framtida ohälsa som utvecklats av NCC tillsammans med företagshälsovården Feelgood. Riktade insatser ska förbättra levnadsvanor och upplevd hälsa hos medarbetarna. Det förväntas påverka frånvaro och rehabiliteringsbehov positivt och dessutom ge medarbetarna ökad ork och hållbarhet. Insatserna erbjuds till de personer som vid hälsoundersökningar uppvisat någon form av behov av insats. Det kan till exempel handla om stresshantering, att få stöd för att sluta röka eller hjälp att förbättra motions- och kostvanor.

- Man håller informationsträffar där man pratar om vad man ska äta och hur man ska röra sig, men det är ju bara de redan frälsta som kommer. De andra går i sin vardagslunk, går på hälsokontrollen och får med sig ett papper med siffror. I Röd till grön konfronteras individen med sina problem direkt vid hälsokontrollen. Det blir en diskussion och en fördjupning och så erbjuds han eller hon metoder att jobba för att förbättra sin hälsa som sedan följs upp. Det är det som gör skillnad. Inte för alla, men för många, säger&nbs