Manifestet består av sju punkter. Bliwa arbetar idag aktivt med tre av dem:

Alla ska kunna utföra hjärt- och lungräddning

Alla elever på högstadiet och alla anställda på en arbetsplats bör utbildas i HLR.

Här drar Bliwa sitt strå till stacken genom att erbjuda kunder, samarbetspartners och personal utbildning i hjärt-lungräddning.

Storskalig spridning av hjärtstartare till allmänheten

Spridning av hjärtstartare till allmänheten kan ske genom lokala initiativ och genom lagstiftning om krav på hjärtstartare på offentliga platser samt genom en ökad/rutinmässig inrapportering till det nationella hjärtstartarregistret, www.hjärtstartarregistret.se.

Bliwa erbjuder kunder rabatterade hjärtstartare och skänker även hjärtstartare till arbetsplatser runt om i landet. Alltid med en uppmaning om registrering i hjärtstartarregistret.

Fortsatt forskning

Det pågår nu ett flertal större vetenskapliga projekt som bland annat studerar möjligheten till rekrytering av livräddare via positionering av mobiltelefoner (SMSlivräddare.se), kylbehandling i ambulansen och nyttan av mekaniska hjärtkompressioner. De vetenskapliga anslagen för hjärtstoppsforskning är i dag otillräckliga i förhållande till behovet och behöver ökas markant.

Bliwa stödjer Hjärt-Lungfondens forskning. Hjärt-Lungfonden finansierar idag huvuddelen av den oberoende forskningen inom hjärt-, kärl- och lungmedicin i Sverige, inte staten som man kanske skulle kunna tro.

Bliwastipendiet 2010 gick till Jacob Hollenberg, hjärtläkare och en av författarna till manifestet, för arbetet med att koppla samman SMSlivräddare med hjärtstartarregistret.

Manifestets övriga fyra punkter:
•&nbs