- I AMFs arbete att fokusera på kärnverksamheten tjänstepensioner är det ett naturligt steg att hitta en ansvarstagande partner att ta över vår befintliga riskförsäkring. Vi är därför glada över vårt samarbete med Bliwa där såsom hos AMF överskott går tillbaka till kunderna. Bliwa känns tryggt för våra riskförsäkringskunder, säger Annelie Helsing, Chef Affärsrelationer AMF.

Bliwa har de senaste åren vuxit kraftigt som leverantör av personriskförsäkring inom tjänstepension, både genom nya samarbeten och till stora företag. En anledning är att Bliwa som nischaktör och specialist inom personriskförsäkring har byggt upp rutiner och processer speciellt för den här typen av samarbeten. Bliwa har välutvecklad elektronisk kommunikation med aktörer på tjänstepensionsmarknaden och kommer framöver att satsa ännu mer på digital utveckling.

- För oss är AMF självklart en strategiskt viktig samarbetspart som en stor tjänstepensionsaktör med samma strävan efter begriplig kommunikation och enkel hantering som vi, säger Fredrik Jaensson, affärsområdesansvarig riskförsäkring tjänstepension på Bliwa

Alla berörda kunder kommer att kontaktas inom kort av AMF.