- Vi ser en ökad efterfrågan på vår sjukvårdsförsäkring och det ökar behovet av en väl fungerande sjukvårdsplanering. För att bli framgångsrika och lönsamma behöver vi ständigt utveckla och effektivisera försäkringen, säger Ewa Broms, affärsområdesansvarig för sjukvårdsförsäkring på Bliwa.

Med sjukvårdsplanering i egen regi får Bliwa kortare ledtider mellan sjukvårdsplanering och skadehandläggare, en effektivare remisshantering, mindre administration och bättre kostnadskontroll. Att sköterskorna i sjukvårdsplaneringen är medarbetare på Bliwa innebär att de blir en del av bolagets kultur, men också att Bliwa får möjlighet att ständigt utveckla deras kompetens. Dessutom får Bliwa fler kontaktytor mot kunderna, vilket ger viktig information för den ständigt pågående utvecklingen av nätverket och försäkringen.

Mer om Bliwas sjukvårdsförsäkring

Bliwas sjukvårdsförsäkring ger den försäkrade snabb tillgång till specialister. När den försäkrade har behov av vård ringer han eller hon sjukvårdsplaneringen. Bliwas sjuksköterskor ger då råd om vård och kan boka in en tid hos en specialist.

Det som särskiljer Bliwas sjukvårdsförsäkring från konkurrenternas är främst den administrativa plattformen och en nivå av kvalitetsstyrning som är unik i branschen. Specialisterna som Bliwas kunder möter är utvalda efter att Bliwa har kartlagt Sveriges privata vårdgivare. Detta gäller samtliga specialister; även sjukgymnaster, naprapater, kiropraktorer och psykologer. Till skillnad från de flesta övriga bolag håller Bliwa ett eget nätverk och säkerställer själva kvaliteten även inom dessa områden. Bliwas sjukvårdsförsäkring innehåller dessutom skadeförebyggande moment kopplade till bland annat hjärt- och kärlsjukdomar.