Bliwas inkomstförsäkring har nu drygt 270 000 försäkrade i 9 svenska arbetstagarorganisationer.

– Tanken med en inkomstförsäkring är att det ska vara möjligt att leva på sin inkomst, även vid arbetslöshet. Med enbart a-kassa får den som har en inkomst över 18 700 kr/månad inte ett tillräckligt skydd vid arbetslöshet. Inkomstförsäkringen minskar gapet mellan den faktiska lönen och a-kassans ersättning, säger Titti Engvall Gerlofstig, vd för Bliwa Skadeförsäkring AB som är ett dotterbolag till Bliwa Livförsäkring, ömsesidigt.

– Att så många förbund väljer Bliwa tror jag är resultatet av en målmedveten konceptutveckling i vilken också lyhördhet inför organisationerna och deras medlemmar ingår.

Farmaciförbundets inkomstförsäkring

En obligatorisk basförsäkring som ingår i medlemskapet i Farmaciförbundet försäkrar månadsinkomster upp till 60 000 kronor i cirka 7 månader. En frivillig tilläggsförsäkring förlänger ersättningstiden med ytterligare cirka 2,5 månader.

Fakta om Farmaciförbundet

Farmaciförbundet är det enda heltäckande fackförbundet i farmaci- och hälsobranschen med alla yrkesgrupper, som konsumenten möter, på öppenvårdsapotek, sjukhusapotek, kundcenter, dosenheter, distansapotek och inom branschens produktion och laboratorier.&nbs