− Vi har ett mycket bra samarbete med Bliwa för den inkomstförsäkring som alla medlemmar får. Det känns tryggt att vi samlar medlemsförsäkringarna hos en och samma försäkringsgivare som känner oss och våra medlemmar väl, säger Jonas Nordling, ordförande för Journalistförbundet.

Samarbetet mellan Bliwa och Journalistförbundet sträcker sig tillbaka till 2008 då Journalistförbundet valde Bliwa för sin inkomstförsäkring.

− Vi tror på värdet av långsiktiga relationer med våra kunder. Tillsammans kan vi arbeta för en tryggare vardag för Journalistförbundets medlemmar genom bra och begripliga försäkringar, säger Titti Engvall Gerlofstig, affärsområdesansvarig för frivillig gruppförsäkring och inkomstförsäkring på Bliwa.

Journalistförbundet arbetar kontinuerligt med att erbjuda medlemmarna konkurrenskraftiga försäkringslösningar.

− Sett till helheten kan Bliwa erbjuda en bättre lösning för oss och våra medlemmar än den föregående försäkringsgivaren If. Avtalet med Bliwa gör att förbundets försäkringserbjudande till medlemmarna är konkurrenskraftigt även fortsättningsvis, säger Jonas Nordling.

De försäkringar som Bliwa från årsskiftet tar över är: livförsäkring, sjukförsäkring, sjukkapital (tidigare trygghetskapitalförsäkring), diagnosförsäkring (tidigare kritisk sjukdom), medlemsolycksfall, olycksfallsförsäkring, sjuk- och olycksfallsförsäkring och barnförsäkring.

Bytet innebär inga stora förändringar för den försäkrade som har kvar samma skydd men med några förbättringar. Bland annat kan den som blir långtidssjukskriven få högre ersättning under de familjebildande åren mellan 30 och 50 genom försäkringen sjukkapital. Dessutom får försäkrade i diagnosförsäkringen som är äldre än 50 år lika hög ersättning som yngre om de drabbas av en allvarlig diagnos.