Varje år drabbas 10 000 personer av plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus. Bara 500 överlever. 37 procent av de som drabbas är i arbetsför ålder. Vid hjärtstopp gäller det att agera snabbt. En hjärtstartare i kombination med hjärt-lungräddning är det enda sättet att rädda liv. Om man kan sätta in en hjärtstartare inom 180 sekunder ökar chansen.

Vi på Bliwa har sedan 2010 engagerat oss för att öka kunskaperna om hur man ska agera när någon drabbas av plötsligt hjärtstopp. Vi har bland annat bidragit till att hjärtsäkra en rad arbetsplatser hos våra kunder och sett till så över 600 personer fått utbildning i hjärt- lungräddning. Måndagen 16 februari var det dags för den årliga utbildningen i hjärt- lungräddning för Bliwas kunder och anställda. 17 personer ägnade ett par timmar åt att lära sig hur man ska agera om någon i ens närhet drabbas av plötsligt hjärtstopp.

Via vårt deltagande i Hjärtsäkra Sverige i samarbete med Hjärt-Lungfonden och AFA Försäkring har vi nått ut till ännu många fler med budskapet om att hjärtsäkra Sverige.

Läs mer om Bliwas arbete för att hjärtsäkra Sverige